Onlinekurser i personlig utveckling « Madeleine Gauffin Onlinekurser i personlig utveckling – Madeleine Gauffin

Onlinekurser i personlig utveckling

Har du svårt att hitta tid för att ta dig till kurser och sessions?

Orkar du inte stressa iväg eller har du svårt att vara hemifrån utöver jobbtid?

Då kan mina djupgående onlinekurser vara en smart väg.

Du kan i lugn och ro vara hemma och ändå ta del av möjligheter till den förändring du längtar efter.

Anmälan sker till min mail: madeleinegauffin@yahoo.se

Just nu finns följande kurser att anmäla sig till:

  • Att leva igen – kurs för dig med utmattningsdiagnos eller för dig som snart inte orkar mer. Start den 1 juni. Denna kurs är på 6 veckor och vill ge en djupare förståelse för dig själv. Du får möjlighet att berätta din historia för mig och, om du vill, för andra i gruppen. Du lär dig förstå vad som fått dig att tappa ork och lust, du lär dig identifiera triggers för stressen och vilka uttryck den tar sig fysiskt, psykiskt, emotionellt, kognitivt och socialt. Du lär dig handskas med stress på ett nytt sätt med hjälp av stressreducerande tekniker som mindfulness (MBSR) och andning. Medveten närvaro och acceptans av det som är just nu är centrala byggstenar. Hjälp med sömnbesvär erbjuds. Du får tänka kring vilka livsstilsförändringar du behöver göra och hur de konkret ska genomföras. Du får hjälp att spåra ditt mönster som du fungerar utifrån. Hur har jag lärt mig att vara så här? Vilken funktion fyller det för mig ? Du får fundera kring gränser du sätter eller inte sätter. Tankar kring skuld och skam, vara till lags, prestera och vem är man om man inte är duktig? Vad tänker jag kring mitt värde och värdelöshet? Du får möjlighet att hitta nya sätt att tänka och förhålla dig. Du kan prata med andra i din situation och det är ofta en befrielse att känna igen sig i andras berättelser. Man känner sig mindre ensam och i en djup gemenskap. Du får hjälp av mig att leta dig fram till det som känns bra att leva utifrån. Du får hjälp att känna igen signaler på stress och handskas med återfall. Syftet med kursen är en fördjupad självkännedom som leder till att du hittar ut ur din utmattningslabyrint och finner nya och mer lättsamma vägar att gå på framöver.  Detta är en rehabiliteringskurs med inriktning på att komma tillbaka till livet från sjukskrivning och därför kan du sannolikt få kursen betald av din arbetsgivare. På begäran kan du få intyg att du går kursen. Kostnad är 1500 kr för dig som betalar privat och 3500kr för dig som får kursen betald av arbetsgivare.

 

  • Våga förändring – Hitta din passion och vad är du så rädd för? – en kurs för dig som länge velat ha förändring i ditt liv men som inte kommer till skott på egen hand. Kursen startar den 15 juni. Hur ska man våga ta sig till det där man längtar efter? Är det en illusion det där du vill? En vardagsflykt? Eller är det faktiskt något du kan uppnå med mer medvetenhet, vilja och klarsynthet… Innan du kan förändra och ändra behöver du göra en djupdykning i hur du har det. Du får hjälp att utforska ett område i taget och verkligen känna in hur du trivs med de olika delarna du lever i. Familj, partner, arbete, vänner, intressen, ekonomi, fritid och annat. Våga gå in i dina drömmar och se dem som möjligheter. Hitta din passion och våga leva i den. Vad hindrar dig från att ta dig dit du vill? Undersök dina rädslor och möt dem. Förr eller senare behöver vi face our fears och se vad de består av och varför vi kan bli så livrädda och handlingsförlamade. Oftast har dessa rädslor grundlagts i vår tidiga barndom och på ett omedvetet plan är de fortfarande högst aktiva inom oss. Du lär dig att ta hand om ditt inre lilla rädda barn och lugna henne/honom så att du kan våga transformera. Kostnad är 1500kr för dig som betalar privat och 3500kr för dig som får kursen betald av arbetsgivare. På begäran kan du få intyg att du går kursen.

Kurserna sker i slutna fbgrupper och tystnadsplikt gäller. Vill du inte vara med i en fbgrupp kan du få allt material till dig själv bara. Kurserna online är lite olika upplagda beroende på tema/ämne men gemensamt är att du varje vecka får följande:

  • textinformation
  • ljudfil med meditation
  • uppgifter att arbeta med
  • möjlighet att ha kontakt med de andra i gruppen
  • kommentarer och stöd från mig